SoulMate 01

De SOULMATE 01 is een zeer duurzame beeldhouwtafel specifiek ontworpen voor het bewerken van kleine en middelgrote objecten. Uw ‘compagnon de route’ als u, net als ik, regelmatig zalig wakker ligt van creatieve roerselen, van een onstuitbare dwang mooie objecten (vormen – concepten – ideeën) te maken in steen, hout of klei.

In hoogte regelbaar, makkelijk, stabiel en dus veilig te verplaatsen, mooi vormgegeven en met liefde voorzien van een aantal praktische details. Het elegante frame is lasergesneden uit een 5mm dikke staalplaat en komt in twee versies. Warmgewalst, geboend “blauwstaal” of gelakt in een stijlvolle, tijdloze kleur.

De tafel kan moeiteloos 80kg dragen, een meer dan ruime marge voor reeds behoorlijk uit de kluiten gewassen eindresultaten.
U kan ze 10 cm in hoogte regelen d.m.v. een stalen trapezium schroefdraadstang en per omwenteling (7 mm) vergrendelen zodat u, groot of klein van gestalte, al dan niet gezeten op een kruk, met maximaal comfort kunt werken.

Alle bouten zijn voorzien in rvs (inox) en gezien alles is ‘gebout’ en niet gelast, kan zowat elk onderdeel apart worden vervangen mocht dit ooit nodig zijn.

De SOULMATE 01 is een compact en stijlvol object dat u niet hoeft te verbergen wanneer u ze niet gebruikt. Heeft u een hobbykamer? Een terras? Een niet al te grote plek waar u aan de slag kan? Dan is dat voldoende om uw beeldhouwdromen in daden om te zetten.

De ‘kom’ is vervaardigd uit een genereuze rvs (inox) plaat van 3 mm dikte, BxD 380x330mm, en zijdelings begrensd door twee hardhouten balkjes waar u de grotere materialen op kan plaatsen. Deze balkjes kunnen d.m.v. stelschroeven en keuzegaten snel in de breedte worden verplaatst.

Deze ‘kom’ is 30mm diep en voorzien van een zeer slijtvast, opgeruwd rundslederen kussen. Die kan u bijvoorbeeld ook apart op reis gebruiken, op een stevige tuintafel of rotsblok. Ze is gedeeltelijk gevuld met een mineraal granulaat en dient om uw kleinere objecten ‘in’ te leggen tijdens het kappen. De cocon van de kom en het kussen zorgen ervoor dat uw kleinere stenen (keien, etc.) zo weinig als mogelijk gaan ‘zwerven’ wanneer u ze bewerkt.

Wilt u opbouwend gaan beeldhouwen – niet verspanend – in klei of gips dan kan u simpelweg een houten platform bovenop de tafel plaatsen.

De SOULMATE 01 is met voorsprong de meest veelzijdige en mooiste beeldhouwtafel op de markt, waar u vele jaren van zal genieten. Ze is tevens volledig in ons eigen atelier met veel zorg geassembleerd.

Overtuig uzelf en kom ze vrijblijvend bekijken bij ons ontwerpatelier te Mullem.

Alvast van harte welkom (steeds na afspraak).

Bent u de basis van het kappen in steen nog niet meester? Dan is de Workshop SoulStones perfect voor u. Alle info vindt u hier.

MATEN EN GEWICHT:

  • Gewicht (inclusief gevuld lederen kussen): 26kg
  • Wielbasis: breedte center/center 520mm
  • Verstelbare hoogte: 815-920mm
  • Leder kussen: 300 x 300m

PRIJS:

  • Geboend blauwstaal: € 895 (21% BTW incl.)
  • Gelakt – Kleur naar keuze: € 1.095 (21% BTW incl.)

De SoulMate 01 in Detail

LEDEREN KUSSEN

Het rundslederen ‘binnenstebuiten’ genaaide kussen is gevuld met een mineraal granulaat. Dit zijn afgeronde steentjes van 4 tot 7mm diameter die het kussen niet schaden.

Door de combinatie van de ruwe zijde van het leder en de vulling van het kussen kunnen kleinere objecten veel stabieler bewerkt worden.

SPINDEL

De spindel laat u toe de tafel 110mm in hoogte te verstellen en dit met 7mm per omwenteling.
Een zeer slijtvaste, hardstalen trapeziumschroefdraad van 40mm diameter, garandeert stabiliteit en heerlijk ‘ouderwetse’ duurzaamheid.
Behandeld met een ‘droge’ teffloncoating, om steenstof niet de kans te geven zich te verkleven in het smeermiddel.

STELSCHROEF

U kan de tafel ‘locken’ door de, met de hand vervaardigde, messing/inox stelschroef in de gefreesde gleuf vast te zetten.

OPBERGCILINDERS

De handige en mooie inox opbergcilinders, bieden u ruimte om extra benodigde beitels en hamers een plek te geven tijdens het kappen.

HARDHOUTEN BALKJES

De hardhouten balkjes zijn in de breedte verstelbaar. U kan ze gebruiken voor het bewerken van grotere voorwerpen.

WIELEN

De vier ‘dubbele’ wielen zijn elk afzonderlijk vergrendelbaar voor een optimale stabiele opstelling.

Ze garanderen, mits de nodige bedachtzaamheid, ook een veilige verplaatsing van de SOULMATE 01, inclusief uw werkstuk.

Accessoires

LEDEREN KUSSEN

Het rundslederen ‘binnenstebuiten’ genaaide kussen is gevuld met een mineraal granulaat. Dit zijn afgeronde steentjes van 4 tot 7mm diameter die het kussen niet schaden.

Door de combinatie van de ruwe zijde van het leder en de vulling van het kussen kunnen kleinere objecten veel stabieler bewerkt worden.

PRIJS: volgt

SoulMate 01 Galerij

Met dank aan de Koninklijke Accademie Beeldende Kunst I Oudenaarde en kunstenaar El-Nino (paardenhoofd).